Menedzsment

Digital_HR.jpg
Forrás: wisdomplexus.com
A járvány visszaszorításában is segíthet

Csökkenti a költségeket, ha a cégek digitalizálják HR-folyamataikat

Az évnek ennek az időszakában, néhány hét leforgása alatt, több mint 160 órát fordítanak adminisztratív feladatokra a hazai vállalatok HR-esei – derült ki az EY online rendezvényén. A folyamatok digitalizációja csökkenti a terület költségeit és hatékony eszköz a koronavírus-járvány elleni védekezésben, hiszen minimalizálja a szükséges fizikai kontaktusok számát.

Az év legsűrűbb időszaka következik a magyarországi vállalatok HR-osztályain. Ilyenkor esedékes ugyanis a munkavállalói adókedvezményekről szóló nyilatkozatok, a munkáltatói jövedelemigazolások és a cafeteriával kapcsolatos dokumentációk kiállítása. A cégek átlagosan 169 órát töltenek csak ezekkel az adminisztrációs feladatokkal az EY webináriumán megkérdezett vezetők szerint.


„Ezek a folyamatok ma már jelentős mértékben digitalizálhatóak. Az EY segítséget kínál ebben a vállalkozásoknak digitális fejlesztéseivel és megoldásaival”, emelte ki Bedő Krisztina, az EY személyügyi tanácsadással foglalkozó üzletágának partnere. „Elég egy internetes felületre megfelelően feltölteni az egyéni dokumentációt, ami elektronikus aláírással hitelesíthető is. Ezáltal elkerülhető a nyomtatás, a borítékolás és a személyes átadás. A cégek így nem csak időt és költséget takaríthatnak meg, de a szükséges fizikai kontaktusok mellőzésével az egészségügyi kockázatok is minimalizálhatók”, tette hozzá.

A digitális fejlesztések legnagyobb előnyének a költséghatékonyságot, illetve az adatok egyszerű elektronikus tárolását tartják az EY által megkérdezett HR-vezetők. A cég fejlesztései azonban más pozitívumokkal is járnak. „A vállalati bérszámfejtés rengeteg adattal dolgozik. Ezek ismerete is hozzájárulhat a jövőbeni munkafolyamatok és a munkavállalói költségek hatékony tervezéséhez”, hangsúlyozta Bedő Krisztina.

Még nem futott ki az időből az a vállalkozás, amely úgy dönt, hogy áttér az év végén és jövő év elején aktuális HR-adminisztráció elektronikus megoldására. Az EY fejlesztéseit rövid idő alatt és fokozatosan is be lehet vezetni. Akár egy-egy dokumentum digitalizálásával is számos munkaóra takarítható meg.