Technology

Alt+Tab
Forrás: ITB
Alt-Tab

Ily módon változik a Windows 10 egyik legtöbbet használt funkciója

A Windows 10 operációs rendszer nemsokára megjelenő őszi nagy frissítésének egyik fontos újdonsága a futó programok közötti váltásra szolgáló Alt-Tab billentyűkombináció hatókörének kiterjesztése.

A jó öreg Alt-Tab billentyűparanccsal lépkedhetünk végig a Windowsban megnyitott programokon, hogy gyorsan kiválasszuk azt, amelyet éppen használni akarunk. Most a Microsoft kiterjesztette a billentyűkombináció hatókörét a népszerűsíteni kívánt, új, Chromium-alapú Edge böngészőre. Ez egész pontosan azt jelenti, hogy az Alt-Tab választékában megjelennek az Edge böngészőoldalai is, hiszen manapság már sok programot, szolgáltatást futtatunk a webböngészőben.

Az Alt-Tab funkciójának kiterjesztése nem kötelező érvényű, és a hatókör igény szerint konfigurálható a Gépház app Rendszer moduljának Multi-tasking oldalán. Itt előírhatjuk, hogy maradjon minden a régiben (csak a programokon menjen végig az Alt-Tab), minden megnyitott Edge böngészőoldalt is vegyen be a kínálatba, vagy csak az öt vagy három legutóbb használtat.