Technology

mozilla_vpn
Forrás: Mozilla
Választékbővítés

VPN szolgáltatást indított a Firefox fejlesztője

Windows és Android alatt használható a Mozilla új VPN szolgáltatása, amely kezdetben csupán hat országból érhető el, de rövidesen kiterjesztik a hatókörét, és lesz iOS verzió is.

A Mozilla egyelőre csupán az Egyesült Királyságban, az Egyesült Államokban, Kanadában, Szingapúrban, Malajziában és Új-Zélandon elérhető VPN szolgáltatása 5 dolláros havidíjért vehető igénybe, és az internetes forgalmat több mint 30 ország 280-nál is több szerverén keresztül tudja átirányítani tartózkodási helyünk álcázása érdekében.

A fejlesztő tájékoztatása szerint nemsokára további országok felhasználói is előfizethetnek majd a szolgáltatásra, és lesz iOS alapú verzió is.

A Mozilla kínálatának természetes eleme a VPN szolgáltatás, mivel a vállalat mindig is nagy hangsúlyt fektetett az adatvédelemre a Firefox böngésző fejlesztésekor.

„Nem lépünk partnerkapcsolatba olyan harmadik féllel, amelynek analitikai platformja profilt készít arról, hogy felhasználóink mit tesznek online. És mivel ennek a VPN-nek a készítőit egy küldetésvezérelt cég támogatja, bízhatnak benne, hogy a termékért kifizetett pénz nemcsak a legkiválóbb VPN-t fogja biztosítani, hanem az internetet is jobbá teszi mindenki számára.” - olvashatjuk a Mozilla a VPN bejelentése kapcsán kiadott közleményében.