Technology

Mindenhonna, azonnal (Forrás: officelink.ie)
Mindenhonna, azonnal (Forrás: officelink.ie)
Forrás: officelink.ie

Virtuális irodában az év minden napján

Tegnaptól nyilvánosság számára is elérhető a Microsoft Office 365 visszajelzések alapján tökéletesített  béta változata. A magyar nyelven is használható szolgáltatáscsomag a számítási felhőből kínálja a folyamatosan frissített irodai, levelezési és megosztási szolgáltatásokat.

Az Office 365 tavaly októberben, a korlátozott béta változat elérhetőségével mutatkozott be a piacon, az akkor felkért vállalkozások tesztelői próbaüzemben használhatták a Microsoft Office, SharePoint Online, Exchange Online és Lync Online szolgáltatásait. A Microsoft a bétaverzióval kapcsolatos visszajelzések alapján tökéletesítette az Office 365-öt annak érdekében, hogy az új felhő alapú szolgáltatás az ügyfelek minél szélesebb igényeit elégítse ki. A mostantól elérhető nyilvános béta változat Magyarországon, és a világ további 37 országában összesen 17 nyelven (köztük magyarul is) felhasználók milliói számára teszi elérhetővé a felhő alapú online szolgáltatásokat.

Mindenhonna, azonnal (Forrás: officelink.ie)
Mindenhonna, azonnal (Forrás: officelink.ie)

Az október óta tartó tesztidőszakban világszerte több mint 100 000 szervezetnél próbálták ki a virtuális csomag szolgáltatásait, a visszajelzések független szakértőktől, kis- és középvállalkozásoktól valamint nagyvállalati felhasználóktól is érkeztek a fejlesztőközpontba. Az Office 365-re, illetve a felhő alapú számítástechnikára való áttérés során a felhasználóknak nem szükséges megváltoztatni a korábban megismert és megkedvelt irodai alkalmazásokhoz kötődő szokásaikat, sőt, a számítási felhő közbeiktatása éppen azt teszi lehetővé, hogy a vállalkozások eszköz- és helyfüggetlen használattal növelhessék hatékonyságukat.

Mivel a kis- és középvállalkozások külső és belső kommunikációjukhoz ugyanazokat a szolgáltatásokat és funkciókat használhatják, mint a nagyvállalati szektor szereplői, megszűnhet az a korábbi versenyhátrány, amit a legkorszerűbb informatikai háttér hiánya okozhatott.  Az alkalmazottak számára jelentősen egyszerűsödik a kommunikáció: gyakorlatilag bármilyen eszközről (asztali pc, noteszgép, okostelefon) és bárhonnan elérhetik az olyan megszokott irodai alkalmazásokat.