Technology

Windows 10 diktálás
Forrás: ITB

Várva várt szolgáltatás jön a Windows 10-be

Ezt is megértük: nemsokára diktálhatunk a Windows 10 operációs rendszer alatt futó programok szövegmezőibe, így megszabadulhatunk a gépelgetéstől, ha nem vagyunk valami gyors kezűek ebben a műfajban.

Az Insider tesztelőprogram résztvevői számára kibocsátott legújabb előzetes Windows 10-verzióban kipróbálható a diktálási funkció egy korai változata, a nagyközönség által egy nem meghatározott későbbi időpontban lesz hozzáférhető a sokak által várt szolgáltatás.

Az új szolgáltatás nagy előnye, hogy bármely szöveges mezőnél használható lesz, elindításához nem kell mást tenni, mint alkalmazni a Windows gomb+H billentyűkombinációt, vagy kattintani a mikrofon gombon. Sajnos azonban, ahogy az már lenni szokott, a diktálás kezdetben nem minden nyelven lesz elérhető. Egyelőre csupán angolul, franciául, portugálul, kínaiul, spanyolul, németül. olaszul és japánul lehet diktálni, de reméljük rövidesen felkerül a magyar nyelv is a listára.

Mondanunk sem kell, hogy a diktálás folyamata hangos utasításokkal vezérelhető, így például egyszerűen leállíthatjuk vagy szüneteltethetjük a funkciót, illetve törölhetünk nem kívánt szövegrészeket. A hangos parancsok az összes támogatott nyelven elérhetők.