Technology

vállalatvezető
Forrás: marketingstrategies101.com

Vállalatirányítási rendszerrel az e-útdíj többletköltsége ellen

Átfogó vállalatirányítási rendszert kínál a megnövekedett költségek csökkentésére az XAPT a logisztikai vállalatok számára.

A jelenlegi tervek szerint július elsejével hazánkban is bevezetik az elektronikus útdíj rendszert, amely a fuvarozók számára jelentős, előre kifizetendő költséget jelent. Csak a leendő e-útdíj befizetéséhez kifejlesztett eszköz beépítése akár 40-50 ezer forintos kiadást jelent, és van olyan cég, melynek az elektronikus útdíjjal kapcsolatos kiadásai akár a hússzorosára is nőhetnek, olvashatjuk a XAPT közleményében.

Egy új megállapodás keretében ugyan csökken a légrugós kamionok gépjármű adója és a használatarányos útdíj 7,5 százaléka is levonható lesz a helyi iparűzési adóból, de a szakemberek szerint ez csak arra lesz elég, hogy a külföldi cégek ne tudják kiszorítani a szállítmányozási vállalkozásokat teljesen a piacról, viszont igazán hangsúlyos csökkentést nem jelent. A szállítmányozás és logisztika területén bevezetett vállalatirányítási rendszerek területén komoly tapasztalatokkal rendelkező XAPT szerint jelentős költségcsökkentő tényező lehet egy Microsoft Dynamics alapú innovatív intelligens rendszer bevezetése a vállalatoknál.