Technology

Liquid Mode
Forrás: Adobe

Új technológia PDF-ek mobilon való jobb megjelenítésére

Az Adobe mesterséges intelligencia alapú új funkciója, a Liquid Mode megkönnyíti a PDF-fájlok olvasását az okostelefonokon.

Az eszköz feltérképezi a PDF-dokumentumok szerkezetét, és automatikusan újraformázza a szövegeket, képeket és táblázatokat a kis képernyőkön történő megtekintéshez.

Az Adobe szerint a Liquid Mode az első lépés többéves jövőképének megvalósításában, amely alapvetően megváltoztatja majd az emberek digitális dokumentumokkal való interakcióját.

A Liquid Mode mesterséges intelligencia és gépi tanulás segítségével azonosítja a PDF legfontosabb összetevőit - a fejléceket, bekezdéseket, képeket, listákat és táblázatokat -, majd hierarchia és sorrend alapján alaakítja át ezeket statikusból dinamikussá.

A Liquid Mode egyúttal vázlatot is készít, összecsukható és kibontható szakaszokat, valamint kereshető szöveget. A felhasználók igényeik szerint testre szabhatják a betűméretet, valamint a szavak, a karakterek és a sorok közötti távolságot is. A szavak átméretezhetők, a képek áttolhatók és kibonthatók, a táblázatok pedig reagálók lesznek.

A Liquid Mode először az iOS és Android alapú, ingyenes Adobe Acrobat Reader mobilalkalmazásban debütál, majd bekerül a PC-s változatba és a böngészőkbe is.