Technology

Meet
Forrás: ITB

Új funkció a Google Meet mobilappjában

A Google Meet videókonferencia szolgáltatás - többi hasonló megoldással együtt - alapvető fontosságú kommunikációs eszközzé vált az otthonról dolgozók számára, s a fejlesztők nem győzik új funkciókkal ellátni egyre nagyobb népszerűségnek örvendő alkalmazásaikat.

A Google Meet legújabb hasznos továbbfejlesztése a zajcsökkentés funkció az Android és az iOS mobil operációs rendszerek alatt futó appokban. Az asztali PC-ken futó programban áprilisban kezdte bevezeteni a zajcsökkentést a Google, és a funkció júliusban vált elérhetővé több ország felhasználói számára.

A keresőkirály tájékoztatása szerint a Meet immár intelligens módon kiszűri a háttérzajokat az Android- és iOS-alapú appokban. Ez azt jelenti, hogy a Meet automatikusan eltávolítja a figyelmet elvonó hangokat a mobileszköz hangbemenetéről, miközben a beszédet zavartalanul átengedi, és ezáltal jobban érthetővé teszi.

A Google blogbejegyzése szerint a funkció ma került be az appokba, de az nem világos, hogy szerver oldalról aktiválták-e, vagy az appok frissítését igényli a használatba vétele.