Technology

Továbbra is gyárt pc-t a HP

A HP úgy döntött, hogy személyiszámítógép-divíziója (Personal Systems Group, PSG) a vállalat részeként működik tovább, alternatív stratégia nem jöhet szóba. Az üzletág sikeres, a felszámolással járó előnyöket felemésztenék a költségek.

A HP nem mond le a pc-gyártásról, miután objektíven értékelte a személyi számítógépeket gyártó részlege (PSG) különválásának stratégiai, pénzügyi és operatív hatását. Az elemzés alapján nyilvánvalóvá vált, hogy a PSG szervezeten belül tartása szolgálja leginkább a HP partnereinek, részvényeseinek és dolgozóinak érdekeit – jelentette ki Meg Witman elnök-vezérigazgató.

Meg Whitman: Nem adjuk! (Forrás: peopletrendz.com)
Meg Whitman: Nem adjuk! (Forrás: peopletrendz.com)

A tényeken alapuló elemzés feltárta, mennyire szorosan integráltak egymással a működés főbb területei, például az ellátási lánc, az it és a beszerzés. Kiderült, milyen nagymértékben járul hozzá a PSG a HP megoldás-portfóliójának sikeréhez és a márka értékéhez. Az elemzés végül azt is megmutatta, hogy a szétválással elérhető potenciális előnyöket felemésztenék a költségek, ha különálló vállalat keretein belül kellene kiépíteni ugyanezeket a képességeket.

A HP igazgatósága biztos benne, hogy a szervezetbe ágyazott PSG hatékonyan ösztönzi a nyereséges növekedést, és felgyorsítja a többi üzletág új megoldásainak bevezetését. A PSG egyébként régóta kiugróan nyereséges szervezet. A világ legnagyobb PC-gyártójaként 40,7 milliárd dollár árbevételt ért el a 2010-es pénzügyi évben.