Technology

twitter
Forrás: ITB
Jelentős Twitter-mérföldkő

Több mint 1 milliárdan töltötték le Android-mobilokra

Egyre nő a Twitter népszerűsége, különösen Amerikában, ahol a politikusok egyik legfontosabb fórumává vált, különösen most, a novemberi elnökválasztás közeledtével. Ma a mikroblog szolgáltatás belépett a milliárdosok klubjába az Android platformon.

Akár csodálkozhatnánk is azon, hogy a Twitter - amelyről főként Donald Trump amerikai elnök posztjai miatt sokat hallhatunk manapság - csak most, hat évvel a Facebook után érte el a milliárdos letöltési számot a legnépszerűbb mobilos ökoszisztémában. Ennek egyik fő oka, hogy sokan használják a szolgáltatást külső fejlesztők ügyfélprogramjaival, a másik ok pedig az, hogy sokan preferálják a Twitter weboldalát, amely legalább olyan jó, ha nem jobb funkcionalitásban, mint az androidos app.

Az egymilliárdos határ áttörésével az Android-platformon a Twitter olyan illusztris szolgálgatások társaságába került, mint az Instagram, a Gmail, a Microsoft Word, a WhatsApp és a Facebook, amelyek némelyikét gyárilag telepítik az okostelefonokra, így jelentős versenyelőnyt élveznek.