Technology

IBM
Forrás: ITB

Szupergép adatközpontokba

Az IBM új, rugalmas számítástechnikai platformja, a NeXtScale System rendszer háromszor annyi magot tartalmaz, mint a jelenlegi, 1U magas, rackszekrénybe szerelhető kiszolgálók.

A technológia a gyártó szerint ideális megoldást jelenthet a leggyorsabban növekvő munkaterhelések kiszolgálására, mint a műszaki számítások, a közösségi média, az elemzési feladatok és a felhőalapú megoldások.

A munkaterhelések növekedése és az új szolgáltatási modellek terjedése egyre nagyobb terhet ró az adatközpontokra. A vállalatok olyan technológiákat keresnek, amelyek nem csak megfelelnek ezeknek az elvárásoknak, de mellette nagy teljesítményt és alacsony energiafogyasztást is biztosítanak a hatékonyság fokozása és a költségek leszorítása érdekében, olvashatjuk az IBM közleményében.

Az IBM x86-alapú portfóliójának legújabb tagját, a NeXtScale-t azzal a céllal tervezték, hogy a fent említett alkalmazásokat egy szuperszámítógép hatékonyságával futtassa bármely adatközpontban olyan egyszerű, rugalmas és nyílt architektúrával, amely támogatja a számítási, a tárterület- és a grafikus gyorsítókkal való bővítést.

Az új technológia, ha kell, 84 darab x86-alapú rendszert és 2016 processzormagot képes egyesíteni egyetlen szabványos, EIA 19 hüvelykes rackszekrényben, így bármely adatközpontba könnyedén integrálható. Összetevői, például az I/O kártyák és a rackszekrény felső részébe szerelhető hálózati kapcsolók megfelelnek az iparági szabványoknak, így a választás szabadságát és rendkívül egyszerű adoptálhatóságot kínál.

Az IBM erős szoftverportfólióval támogatja a NeXtScale-t: a rendszeren nagy teljesítményű ütemezési, felügyeleti és optimalizálási eszközök – General Parallel File System, GPFS Storage Server, xCAT, Platform Computing – futnak.