Technology

szomatodiagnosztika
Forrás: Testnevelési Egyetem
E-health

Szomatodiagnosztikai laboratórium nyílt a Testnevelési Egyetemen

Menczer Tamás tájékoztatásért és Magyarország nemzetközi megjelenéséért felelős államtitkár és Mocsai Lajos rektor jelenlétében adták át a Testnevelési Egyetemen a Somatoinfra technológiával vezérelt Szomatodiagnosztikai Laboratóriumot.

Az egyetem tájékoztatása szerint a Somatoinfra technológia észlelni tudja az élő szervezetben zajló kvantumfolyamatokat, és az így nyert információ révén képet kaphatunk az emberek – koruknak és nemüknek megfelelő – valós idejű egészségi állapotáról. A Szomatodiagnosztikai Laboratóriumban – amelyet a legkorszerűbb eszközökkel szereltek fel, és részben 150 millió forint értékű kínai beruházás eredménye – a szakemberek nemcsak az egészségi állapotot mérhetik fel, hanem rövid időn belül megismerhetik a teljes test anatómiai és életfolyamatainak komplex összefüggéseit.

Ennek köszönhetően megoldást találhatunk korunk égető problémáira, így – többek között – nagyobb eséllyel vehetjük fel a küzdelmet a világjárványok ellen, továbbá korábban felismerhetjük, és ezáltal megelőzhetjük a különböző betegségeket.

Az innováció közel 30 éves munka gyümölcse, a tudományos kutatómunkát négy nagy hazai felsőoktatási intézmény, a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem (BME), a Testnevelési Egyetem (TE), a Szent István Egyetem (SZIE) és a Budapesti Metropolitan Egyetem (METU) közösen végezte, továbbá a projekt iránt élénk érdeklődést mutatott a hunani Central South University (CSU) is, amely 2018-ban szerződést kötött közös élettudományi kutatások végzésére és kvantumbiológia oktatására.