Technology

Windows 10 érintőbillentyűzet
Forrás: ITB

Szinte senki nem ismeri ezt a Windows 10-funkciót

Létezik a Windows 10 operációs rendszernek egy rejtett virtuális billentyűzete, amelyet most még tovább is fejleszt a Microsoft.

Az érintőpanelről kezelhető virtuális klaviatúra a Windows 10 rejtett szolgáltatásainak egyike. Úgy férhetünk hozzá, hogy kattintunk a jobb egérgombbal a tálcán, és a megjelenő gyorsmenüben bejelöljük az Érintőbillentyűzet gombjának megjelenítése lehetőséget. Ennek hatására feltűnik a tálca jobb szélén, a hangszóró és nyelv ikon között az Érintőbillentyűzet nevű ikon, erre kattintva hívhatjuk elő a virtuális klaviatúrát.

A Microsoft a Windows 10 következő kiadásában továbbfejleszti ezt a szolgáltatást - az Insider tesztprogramban résztvevők már kipróbálhatják azt a számukra elérhetővé tett legújabb buildben -, amely a kétképernyős eszközökhöz fejlesztett Windows 10X operációs rendszerben lévő Wonder Barhoz lesz hasonlatos.

A továbbfejlesztések között megemlítendők a gépelést segítő új elrendezések, valamint a kurzor mozgatásának lehetősége a virtuális klaviatúra szóköz billentyűje segítségével.