Technology

CeBIT
Forrás: ITB

Startra készen az új CeBIT

Láthatóan nagy energiát fektettek a szervezők abba, hogy újragondolják Európa legnagyobb digitalizációs és innovációs üzleti fesztiválját, amely a korábbi évek hagyományától eltérően idén nem tavasszal, hanem nyáron várja a technológiára nyitott érdeklődőket.

A június 11-15. között megrendezésre kerülő hannoveri expo alapos ráncfelvarrást kapott: megjelenésében, tartalmában és kommunikációjában is egy megújult, friss rendezvénnyel találkozhatunk hamarosan - "CE you in a BIT". Fő célkitűzése és üzenete leginkább az, hogy megpróbálják valós, hétköznapi élményre, tapasztalatra fordítani a digitalizációt. A digitális transzformáció ugyanis nemcsak a technológiai cégek számára jelent új lehetőségeket (és persze kihívásokat is), életünk minden területén és a társadalom minden szintjén gyökeres változásokat generál. Hatással van az oktatásra, az egészségügyre, a közlekedésre, a kultúrára, az üzletfejlesztésre - a digitalizáció mindenkié, hangzott el a CeBIT hannoveri sajtótájékoztatóján.

Ennek megfelelően alakították ki a tematikát is: a digitális forradalom bemutatásának és megtapasztalásának színterévé tették az expót, miközben igazi fesztiválhangulatra készülhetünk (koncertekkel, street food mesterekkel, interaktív előadásokkal). A megújulás négy címszóban összpontosul: d!conomy, d!tec, d!talk és d!campus. A kiállítás erre a négy szekcióra épül, mindegyikben különböző fórumokon keresztül teremtenek lehetőségek a digitalizációs vívmányok, rendszerek és IT-ötletek bemutatására, fókuszban tartva az üzleti (B2B-s) lehetőségeket.


 

A d!conomy integrált konferencia és workshop terepén üzlet találkozik az üzlettel, bemutatkoznak a legújabb trendek, és kapcsolatba lehet kerülni a digitalizációs újítókkal, iparági szereplőkkel. A d!tech a forradalmi technológiák és a startupok színtere lesz, az innovatív ötletek találkozási pontja (fókuszban a blockchain, deep learning, mixed reality, mesterséges intelligencia, chatbotok). A d!talk beszélgetéseknek, konferenciáknak, workshopoknak ad otthont olyan digitalizációs úttörőkkel, akik elsőként fognak bemutatkozni a színpadon. A d!campus pedig a kötetlen ismerkedés és fesztiválhangulat helye lesz, ahol a networking és az élmény-interakciók kapják a főszerepet (zenével, street fooddal).

Az idei, megújult CeBIT-re 3000 kiállítót várnak 70 országból. 

(A szervezők jóvoltából az ITBUSINESS olvasói 50 százalékos kedvezménnyel válthatnak jegyet a CeBIT-re az EjFRKMkCvA promóciós kód használatával az expo weboldalán - a kedvezmény az általános jegyre érvényes.)