Technology

smart_city
Forrás: LinkedIn

Smart megoldások Tajvanról, első kézből

Neves tajvani gyártók képviselői látogatnak október 19-én Budapestre a Korona Mercure Hotelbe , hogy a lehetséges magyar partnerek felkutatása mellett szemináriumot és üzleti találkozókat is tartsanak az IoT és az okos városok területén az érdeklődő vállalatokkal és üzletembereknek.

Varsót és Szófiát is érintő kelet-európai túrája részeként Budapesten is eltölt három napot az a tajvani delegáció, amely tucatnyi, az IoT- és okos városok megoldásokban érdekelt vállalat képviselőit fogja össze.

Az IoT (Internet of Things, a dolgok internete) a jelen és a közeljövő egyik legfontosabb infokommunikációs megatrendje. A számítástechnikai eszközök miniatürizálásának, kapacitásuk növelésének és méretük csökkenésének köszönhetően a szenzorok, adatfeldolgozó egységek és egyszerűbb számítógépek gyakorlatilag bármilyen eszközbe beépíthetők. Ezzel párhuzamosan az egyre nagyobb kapacitású, mind több helyre elérő és mind megbízhatóbban működő vezetékes és vezeték nélküli hálózatok lehetővé teszi ezen eszközök hálózatba kapcsolását. Az eszközök és a szerverek, illetve az eszközök egymás közötti folyamatos adatáramlása korábban elképzelhetetlen megoldások megvalósítását teszik lehetővé – hogy mást ne mondjunk, ez alapján tudják például a budapesti Futár rendszer busz- és villamosmegállókban elhelyezett kijelzői, hogy mikor érkezik a következő jármű. 

Tajvan, mint a világ egyik legnagyobb ICT hardvergyártója, komoly lehetőségeket lát az IoT-ban, és minél nagyobb szeletet szeretne kihasítani magának a becslések szerint 2020-ban már 7,1 ezer milliárd dolláros piacból. A tajvani cégeknem csak komoly gyártókapacitásokkal rendelkeznek, hanem nagyon komoly kutató-fejlesztői központokat is kiépítettek. Az IoT felfutása igen komoly igényt támaszt az olyan részegységek iránt, mint a mikrokontrollerek, szenzorok, hálózati chipek, az adatokat továbbító hálózati eszközök, illetve az információkat feldolgozó szerverek.


Dióhéjban a lényeg

Október 19-én kilenc cégből álló tajvani delegáció érkezik Magyarországra kereskedelmi kapcsolatok kiépítése céljából. A delegáció tagjai alapvetően az információ-technológia, a smart city megoldások, az adatátvitel, a megfigyelési eszközök, valamint a zöldenergia területeiről érkeznek.

Helyszín: Mercure Budapest Korona Hotel (1053 Bp., Kecskeméti u. 14.)
Időpont: 2017. október 19., csütörtök, 9:30-17:00

A rendezvény díjmentes, tolmácsokat a helyszínen biztosítanak.

További információ Varga Pétertől kérhető a varga@taitra.hu, illetve a taitra@taitra.hu e-mail címeken, valamint a (+36 1) 2 664 664-es telefonszámon.


Beszállítóként, illetve a gazdasági ökoszisztémák részeseként a tajvani infokommunikációs vállalatok a legismertebb márkákkal állnak kapcsolatban, nemcsak gyártóként, hanem fejlesztési partnerként is. A kelet-európai túrán bemutatott megoldások között lesznek az okos közlekedéshez, az okos energiához, az intelligens biztonsági rendszerekhez, illetve az IoT-hez kapcsoló technológiák.

Az idelátogató cégek és szakterületeik a következők:
– Acqu Group: IPC- és IoT-eszközök teljes köre, ipari számítógépek, alaplapok, single board számítógépek
– Air Live: ipari hálózati kapcsolók, IoT-hálózati megoldások
– Aten: digital signage és videofal-megoldások, zöld energia, vezérlőközpontok
– CTC Union: IoT ipari adatátviteli hálózatok és eszközök, intelligens biztonság, okosmérők
– FSP Group: tápegységek ipari és orvosi számítógépekhez, energiatárolás, smart grid
– Nexcom: járműfedélzeti és vasúti intelligens megoldások, hálózatba kapcsolt mentő- és tűzoltó-autók, mobil megfigyelés
– Oma Lightning: intelligens LED-es kültéri lámpák
– Ovislink: intelligens hálózati alkatrészek és megoldások
– Tatung: megoldások intelligens campushoz, okos energiához, gatewayek IoT-alkalmazásokhoz
– Zing Chuan: fröccsöntött és egyéb műanyag alkatrészek, optikai részegységek gyártása

Az esemény weboldal itt található.