Technology

Privátfelhő egyszerűen

Általánosan elérhetővé vált az OpenStack projektre épülő SUSE Cloud 2.0, amely minden szükséges funkciót magában foglal a vegyes hypervisorokat tartalmazó privátfelhő-alapú környezetek kialakításához.

A termék a NetIQ Novell SUSE Magyarországi Képviseletének tájékoztatása szerint gyors telepítést és egyszerű kezelést tesz lehetővé, ezzel segítve a vállalatokat az üzleti eredményesség növelésében és az informatikai költségek csökkentésében.

Az IDC 2013 szeptemberi tanulmánya szerint a következő években a vállalatok IT-költésében eltolódik a hangsúly a hagyományos fizikai és virtuális architektúrákról a különféle felhőmegoldások felé, ezen belül pedig a privát felhőn lesz a legnagyobb fókusz. A szolgáltatásközpontú privát felhő egyedülálló lehetőséget biztosít az informatikai szakemberek számára arra, hogy növeljék részlegük hatékonyságát, konszolidálják a felügyeleti eszközöket és folyamatokat, továbbá rugalmasan kezeljék az üzleti kihívásokat.

"Azok a vállalatok, amelyek privát felhőt használnak, gyorsabban reagálhatnak a változó piaci igényekre, csökkenthetik költségeiket, és a nyilvános felhőhöz képest jóval nagyobb biztonságban tudhatják adataikat és szolgáltatásaikat. A privát felhők kialakításához használható eszközünk, a SUSE Cloud az OpenStack alapjaira épül, amely mögött kiterjedt iparági háttér és széles közösségi támogatás áll. " - mondta Szittya Tamás, a Magyarországi Képviselet ügyvezető igazgatója.