Technology

pénztárgép NAV
Forrás: ITB

Pc-kasszák a NAV-tól

Újabban már pc-s pénztárgépeket is lehet rendelni a NAV weboldaláról. A kereskedelmi hálózatokban, nagyobb üzletekben főleg ilyen kasszák üzemelnek.

Kidolgozták annak feltételeit, hogy a pc-s pénztárgépek is felkerüljenek abba a hivatali adatbázisba, amelyből a kereskedők közvetlenül a NAV-tól rendelhetik meg új, online adatkapcsolatra képes kasszáikat – mondta a Laurel Kft. ügyvezetője. Szabó Ervin hozzátette, a forgalmazóknak meg kell határozni az általuk szállítandó mennyiséget és a szállítási határidőt.

A pc-s kasszacsere folyamatában sok a bizonytalanság. Az új, november 15-én életbe lépett rendelet sem egyértelmű abból a szempontból, mikor kell megrendelni, szállítani, üzembe helyezni a kasszákat. Jelenleg az a helyzet, hogy december 31-ig nyugodtan használhatók a régi kasszák, ám január 1-től már csak online pénztárgép működhet. A piaci szereplők közül van, aki mindent megtesz annak érdekében, hogy elkészüljön december 31-ig, mások kivárnak, arra számítva, hogy mégis eltolják az átállás végső határidejét.