Technology

Ötszínű nyomtatóval rukkolt elő az OKI

Az OKI Systems Magyarország bemutatta az iparágban egyedülálló, öt színes, digitális LED nyomtatóját, amely a hagyományos, CMYK színek mellett fehér szín vagy átlátszó fényes réteg direkt nyomtatására is képes.

A vállalat nem csak az innováció, de az értékesítés területén is kiváló eredményeket mutathat fel: az elmúlt hat hónapban 15 százalékos növekedést ért el kitűzött céljainak megfelelően.

Az ES9541 lelű készülék jelentősen átalakíthatja a grafikai szolgáltatások piacát. Az elsősorban grafikai stúdiók, produkciós cégek és egyéb kreatív munkacsoportok számára kifejlesztett modell irodai környezetben is elérhetővé teszi azt a technológiát, amely korábban csak drága és nagyméretű litografikus vagy szitanyomással volt kivitelezhető. A készülék átformálja a kis példányszámú nyomtatás piacát, legyen szó képeslapokról, brosúrákról, csomagolási prototípusokról, marketingkommunikációs anyagokról vagy kirakati dekorációról.

A négy nyomdai alapszín, vagyis a cián, a magenta, a sárga és a fekete mellett a készülékben helyet kapott egy ötödik festékkazetta is, amely tetszés szerint használható tiszta fehér szín vagy átlátszó fényes fedőréteg felvitelére. A fehér festék lehetővé teszi a direkt nyomtatást sötét papírra, illetve textíliák és különböző anyagú ajándéktárgyak dekorációját transzferpapír segítségével. A fényes festék pedig kisebb felületek lakkozására használható, így prémium minőséget kölcsönöz a nyomatoknak.