Technology

business man
Forrás: onlinebusinessagent.com

Nő az igény az együttes informatikai és távközlési szolgáltatások iránt

A hazai vállalkozások jellemzően az 50 feletti munkavállalói létszámnál érik el azt a méretet, ahol felmerül az igény az informatikai és távközlési szolgáltatások hatékonyabb kezelésére, amellyel a cégek 10-20 százalékos költségmegtakarítást is el tudnak érni, derül ki a Business Telecom (BTel) közleményéből.

A társaság szakértői szerint az 50 fő feletti vállalkozások körében az utóbbi hónapokban gyorsan nő az érdeklődés az együttes informatikai és távközlési szolgáltatások iránt. Ez azt mutatja, hogy a kis és közepes méretű cégek is keresik a fejlesztési, és egyben a költségcsökkentési lehetőségeket, mondta Takács Gábor, a BTel műszaki üzletágvezetője. A szakember úgy látja, hogy a vállalati informatikai és a távközlési szolgáltatások összevonása mindkét igényre választ adhat, ráadásul a hatása is összetettebb és pozitívabb, mint egy egyszerű költségcsökkentésé.


A BTel szerint miközben a magyar infokommunikációs szektor foglalkoztatottsági és GDP-erősítő mutatói európai szinten is jók, a kis- és középvállalkozások alacsony infokommunikációs tudatossága és fejlettsége miatt az ebből származó növekedési potenciált Magyarország egyelőre csak minimális részben használja ki.

Az uniós és a feltörekvő piacokon a tapasztalatok azt mutatják, hogy az infokommunikációs eszközök és szolgáltatások, köztük a felhőalapú megoldások növekvő használata erősíti a vállalkozások versenyképességét és hatékonyságát, így az ezen a téren aktivizálódó vállalatok a gazdaság egészére pozitív hatást tudnak gyakorolni, olvasható a cég közleményében.