Technology

surface duo
Forrás: Microsoft
Surface Duo

Nemsokára jöhet a Microsoft első androidos mobilja

Bár a Microsoft titokban tartja az Android mobil operációs rendszert futtató, kétképernyős, kihajtható Surface Duo megjelenésének időpontját, jól értesültek szerint még a nyáron debütál.

A Surface Duót 2019 végén jelentette be a Microsoft - együtt az ugyancsak kétképernyős és kihajtható, de a Windows 10 karcsúsított, moduláris verzióját, a Windows 10X-et futtató Surface Neóval, amely a jelenlegi, meg nem erősített információk szerint csak 2022-ben érkezik -, akkor 2020 év végi ünnepi szezonjára ígérte a megjelentését a redmondi óriás.

Ugyanakkor pár hónapja arról érkeztek hírek, hogy az okostelefon fejlesztése a vártnál gyorsabb ütemben zajlik, és akár már a nyáron kijöhet a Surface Duo. Aminek azért is megnőtt a valószínűsége, mert állítólag a Microsoft még a Samsung-féle Galaxy Fold 2 augusztus 5-ére tervezett bejelentése előtt piacra kívánja vinni a Surface Duót.

Mások szerint viszont nem ilyen sürgős a Microsoftnak a Duo bemutatása, de azért még a nyáron szeretné megjelentetni a mobilt, amellyel az első, kudarcba fulladt és rendkívül költséges kísérlete után ismét megjelenik Bill Gates cége az okostelefon-piacon.