Technology

Ártatlannak látszik, de felforgatta a világot
Ártatlannak látszik, de felforgatta a világot
Forrás: IBM

Talán még nem kéne temetni a pc-t

A személyi számítógép nem halott, a számítástechnikai eszközhasználat és az internetelérés túlnyomó része továbbra is ezeken az eszközökön történik, áll ki a pc mellett a TechCrunch.

A piackutatók által közzétett, a pc-eladások csökkenését mutató adatokból levont elemzői következtetések általában túlzóak és tévesek, mivel figyelmen kívül hagynak egy lényeges szempontot, a gépek élettartamának növekedését, hangsúlyozza a cikk szerzője. A pc-technológiája mostanra mind formavilágában, mind műszaki paramétereiben kiforrottá vált: egy 4-6 évvel ezelőtt gyártott berendezés jelenleg is tökéletesen megfelel az átlagos felhasználói igényeknek mind a kapacitás, mind a sebesség tekintetében, vélekedik a TechCrunch.

A felhasználók túlnyomó többségének a személyi számítógép az első számú és legfontosabb számítástechnikai eszköze. Ma 1,5-1,7 milliárd ilyen eszközt használnak, 92 százalékukon Windows fut. Az összes létező számítástechnikai eszközön - beleértve az okostelefonokat és táblagépeket is - töltött idő több mint 70 százaléka jelenleg még a pc-kre esik. Az internetes forgalom 80 százalékát is ilyen számítógépek generálják.