Technology

edge
Forrás: ITB
Kényszerfrissítés

Nem ússzák meg a vállalatok sem az új Edge böngészőt

A Windows Update-et használó céges számítógépekre automatikusan érkezik július végétől a Chromium-alapú Edge, de egy kifejezetten erre készült programmal blokkolható a nem kért ajándék.

Fokozatosan cseréli le a Windows 10 operációs rendszert futtató számítógépeken az Edge böngésző régi változatát a Chromium-alapú újra a Microsoft. A szoftvergyártó óriás arra hívja fel a vállalatok és az oktatási intézmények figyelmét, hogy július 30-cal kezdődően a továbbfejlesztés automatikusan meg fog történni a Windows Update frissítőszolgáltatást használó céges és edukációs PC-ken is.

Elliot Kirk, az Edge-et fejlesztő részleg vezető programmenedzsere vállalati blogbejegyzésében azt írja, hogy az automatikus verziócseréből továbbra is kimaradnak a Windows Update for Business (WUfB) vagy a Windows Server Update Services (WSUS) frissítőszolgáltatásokat használó vállalati és oktatási számítógépek.

Azok az érintett cégek, amelyek nem kérnek a jóból, az új Edge blokkolására használhatják a tavaly decemberben megjelent Blocker Toolkit for Edge-to-Edge programot, amely megakadályozza, hogy a Windows Update suttyomban a PC-jükre varázsolja a Chromium-alapú böngészőt.

A Microsoft januárban jelentette be, de csak június elején kezdte meg az Edge cseréjét, a halasztásban valószínűleg közrejátszott a koronavírus-járvány tetőzése.