Technology

edge
Forrás: ITB
Marad az új Edge

Nagy tisztogatásba kezd a Microsoft a Windows 10-ben

A Chromium-alapú Edge megszületésével három böngészőprogramja van használatban a Microsoftnak a számítógépeken: a mindent túlélő Internet Explorer, valamint a régi és a felújított Edge.

Az már nyilvánvalóvá vált, hogy a szoftvergyártó óriás egyedül a Chromium alapokra helyezett programot akarja hosszú távon megtartani, ezzel próbál meg számottevő piaci részesedést elérni a Google-féle Chrome által uralt böngészőpiacon.

Ennek érdekében a Windows 10 alapértelmezett böngészőprogramjává tette az új Edge-et, és a Windows Update-en keresztül minden felhasználónál forszírozza az áttérést a régi Edge-ről. Ez az erőszakos frissítés sokaknál kiveri a biztosítékot, de a Microsoft mentségére szól, hogy létrehozott egy eszközt az új Edge telepítésének blokkolására.

Az viszont nem kérdés, hogy a Chromium alapú szoftveré a jövő, és folyamatban van a régi Edge, valamint az Internet Explorer fokozatos kivezetése. November 30-tól a Microsoft Teams nem támogatja tovább az Internet Explorer 11-et, 2021 március 9-én nyugdíjba megy a régi Edge, 2021. augusztus 17-től pedig a Microsoft 365 sem támogatja tovább az Internet Explorer 11-et.