Technology

Güell Park Barcelona
Forrás: wikimedia

Mobile World Congress 2013: magyar sikerek Katalóniában

A Nemzeti Külgazdasági Hivatal (HITA) segítségével idén három magyar cég mutatkozott be a barcelonai rendezvényen, amely több mint 200 országból 1500 kiállítót és közel 70 ezer látogatót vonzott.

A 3G Multimédia Kft. white label zenei technológiái mindössze másfél év piaci jelenlét alatt Közép-Európában, Ázsiában és a Közel-Keleten 5 nemzetközi mobilszolgáltató (Magyar Telekom, Mobily, Zain, Umniah, KCell) saját szolgáltatásai közé kerültek be. A 3 képernyőn (pc, okostelefon/tablet, okostévé) és szinte minden elterjedt platformon futó, brandelhető, interaktív zenei élményt nyújtó rendszer mellett a cég az idei évben belépett a háttérzenei piacra.

A HITA Év Exportőre Díjjal kitüntetett BHE Bonn Hungary Kft. több mint 20 éve fejleszt és gyárt mikrohullámú berendezéseket mobil szolgáltatók mellett légiközlekedési és űripari cégek, valamint állami szervezetek számára. A cég jelenleg 4 kontinens közel 30 országába exportál különböző saját fejlesztésű megoldásokat ezen a területen. Barcelonában legújabb fejlesztésű lte, umts, dcs, gsm és TETRA jelismétlő berendezéseikkel és passzív eszközeikkel jelentek meg.

Magyarország egyik vezető szoftver- és mobilalkalmazás fejlesztő cége, az ITware Kft. az idei kiállításon több újdonságot is bemutatott a nemzetközi közönségnek. A vásáron debütált legújabb mobilalkalmazásuk, az EVENTware multimédiás programajánló, amely interaktív módon egyesíti a közösségi hálók és a programújságok erejét, valamint az NG-BOSS újgenerációs számlázási rendszer, amely a teljes telekommunikációs számlázási folyamatot lefedi.

A HITA által szervezett komplex program egyedülálló lehetőséget kínált a hazai vállalkozásoknak: a rendezvény ideje alatt az Enterprise Europe Network hálózat szervezésében három napos üzletember találkozóra került sor. A regisztrált cégek előre megszervezett kétoldalú tárgyalásokon vehettek részt, és a regisztrációs díj fejében cégenként egy ingyenes kiállítási belépőt is kaptak. Csakúgy mint az elmúlt évben, idén is 8 magyar cég regisztrált az üzletember találkozóra.