Technology

nyiregyhaza
Forrás: duol.hu

Nyíregyháza lesz először digitális

A Magyar Telekom a kormánnyal kötött partnerségi megállapodásban megfogalmazott Digitális Magyarország megvalósítása érdekében átfogó fejlesztéseket indított, amelyek első állomása Nyíregyháza, jelentette be Christopher Mattheisen, a Magyar Telekom vezérigazgatója ma Budapesten, a T-Systems Symposiumon tartott előadásában.

Új lehetőségek nyílnak meg a város lakói előtt, javulhat a város működ(tet)ésének hatékonysága és a vállalkozások versenyképessége is. Nyíregyháza ideális helyszín: intenzíven fejlődik, nemzetközileg is elismert vállalatok és azok hazai beszállítói vannak jelen, több olyan kezdeményezés is folyik itt, amelyek könnyen beilleszthetők a Digitális Magyarország elképzelésébe, ezért jó terepet biztosítanak az együttműködésre.

Nyíregyházán – a Telekom fejlesztéseinek eredményeként – minden háztartás számára elérhetővé váljon a nagy sebességű internet 2015 végéig, amit a Telekom több százmillió forintos beruházással segít elő nagymértékben segítve a Nemzeti Infokommunikációs Stratégiában és a Digitális Nemzet Fejlesztési Programban rögzített célok teljesülését. A most indított fejlesztések megvalósítása során egymással párhuzamosan, összehangolva kerül sor a szélessávú digitális infrastruktúra teljes körű kiépítésére, a digitális szolgáltatások elérhetővé tételére, és a használatukhoz szükséges digitális kompetenciák fejlesztésére a lakosság oktatása, képzése révén.

Christopher Mattheisen, a Magyar Telekom vezérigazgatója
Christopher Mattheisen, a Magyar Telekom vezérigazgatója
Christopher Mattheisen, a Magyar Telekom vezérigazgatója hangsúlyozta: „A Digitális Magyarország megteremtése olyan fontos ügy, amelynek mindenki csak a nyertese lehet. A megvalósításhoz szükség van valamennyi érintett szereplő – az állam és a távközlési, infokommunikációs piac szereplői, továbbá az önkormányzati, egyéb vállalati és a civil szféra – összefogására. Fejlesztéseink pillérei a mindenkinek elérhető digitális elektronikus szolgáltatások, a működésükhöz szükséges digitális infrastruktúra, valamint a használatukhoz elengedhetetlen digitális kompetenciák fejlesztése. Országos szinten a hálózati infrastruktúrába eddig is százmilliárdokat fektettünk be, az emberek mindennapjait megkönnyítő szolgáltatásokat kínálunk, és régóta élen járunk a digitális edukáció terén is. Azonban most először fordul elő, hogy mindezt együtt nyújtjuk egy adott térségben, városban.”