Technology

oppo chargers
Forrás: Oppo
Oppo-rekord

Mobiltöltés 20 perc alatt

A gyorstöltés terén élenjáró Oppo cég egy 125 wattos teljesítményű töltőeszközt mutatott be, amellyel egy okostelefon 4000 mAh-s akkumulátorának teljes feltöltéséhez nem kell több 20 percnél.

Ha pedig még ennyi időnk sincs, hogy gyorsan életet leheljünk nélkülözhetetlen társunkba, öt perc alatt 41 százalékos töltöttségi szintre hozhatjuk az akkut, feltéve persze, hogy a mobil támogatja az újonnan bemutatott gyorstöltési technológiát. Mivel az ilyen, egyelőre bűvészmutatványnak számító művelethez a töltő, a kábel és az akkumulátor zökkenőmentes együttműködése szükséges. Az eredményt az Oppo egy speciális, kereskedelmi forgalomba még nem került akkuval érte el, és a töltőkábel mindkét végén USB-C csatlakozó található.

A kínai gyártó egyelőre nem mutatott be olyan okostelefon-modellt, amelyet az új technológiával lehet tölteni. A jelenleg leggyorsabban feltölthető mobil az Oppo Reno Race, amelynek ugyancsak 4000 mAh-s akkumulátora egy 65 wattos gyorstöltővel hírek szerint alig több mint fél óra alatt teljes kapacitásúra tölthető.

Egy másik fontos bejelentést is tett ma az Oppo: a vállalat új 65 wattos, AirVOOC vezeték nélküli töltő technológiájával egy 4000 mAh-s kapacitású akkumulátor állítólag 30 perc alatt tölthető fel teljesen, ami azt jelenti, hogy gyorsabb töltést tesz lehetővé, mint bármely jelenleg elérhető vezetékes megoldás.