Technology

Érintés nélkül.      (forrás: Engadget)
Érintés nélkül. (forrás: Engadget)
Forrás: Engadget

Jegyeket, bérleteket!

Új elemekkel bővül a MobilTárca: a várhatóan év végén megjelenő szolgáltatásba tömegközlekedésben használatos jegyeket és bérleteket is bekerülnek.

Szolnokon a MobilTárca szolgáltatás teszteléséhez csatlakozott Telekom és Telenor ügyfelek próbálhatják ki Magyarország első mobil nfc-s tömegközlekedési jegyét és bérletét a Jászkun Volán helyi járatain. A tesztelők mobiltelefonjuk segítségével már nemcsak fizethetnek közel 16 ezer elfogadóhelyen, gyűjthetnek hűségpontokat a legnagyobb hipermarketekben, vagy színházi előadásokra, koncertekre, sportintézményekbe juthatnak be, hanem már a közösségi közlekedésben is használhatják.

A MobilTárcát a Magyar Telekom, a Telenor, a Vodafone, a MasterCard, az OTP Bank és a SuperShop világszinten is példa nélkül álló közös munkájának köszönhetően lassan egy éve már több mint ezren tesztelik. Napjainkig három földrészen, összesen húsz országban próbálták ki sikeresen a MobilTárcát érintésmentes fizetésre. A szolgáltatás kereskedelmi bevezetésére a tesztelési időszakot követően, 2014 végén kerül sor. Az eddigi tapasztalatok azt mutatják, hogy a tesztelők MobilTárcájukat gyakrabban használják, mint a plasztik bank-, vagy hűségkártyáikat.