Technology

Google Street View
Forrás: ITB

Mindenhová elmegy a Google fotósa

Hazánkban is rövidesen megkezdi a Google a hátizsákos, triciklis és zsúrkocsis képkészítést azokról a helyekről, amelyekről autóval nem lehet fotókat készíteni a Street View utcaképnéző szolgáltatáshoz.

Schuster Richárd, a Google kommunikációs menedzserének tájékoztatóján elhangzott: a Google operátora egy 15 objektívből épített speciális fényképezőgéppel felszerelt 18 kilogrammos hátizsákkal vagy triciklivel, zsúrkocsival járja be egyebek mellett a Budai várat, Hollókőt, a Tihanyi-félszigetet és több tucat kulturális, vagy történelmileg fontos egyéb fővárosi és vidéki helyszínt.

A Magyar Turizmus Zrt.-től kaptak listát és egyeztettek a helyi önkormányzatokkal is, hogy hol érdemes fényképezni, ahova fizikailag el lehet jutni, onnan készítenek majd képeket, mondta Schuster Richárd. A kommunikációs menedzser fontosnak nevezte a szolgáltatás turisztikai értékét, mert fontos eszköz a Street View a vonzerő növelésében.

Az elkészült fényképeket pár hónap múlva teszik elérhetővé az interneten. A Google ezzel a technológiával a pompeji romokról, a világ legmagasabb épületéről, a Burdzs Kalifáról, a Grand Canyonról, a Stonehenge-ről is készített már képeket.