Technology

cisco_címlap
Forrás: www.gfi.com

Minden it szolgáltatás egy kábelen

Felmérés alapján alakította ki a kis- és középvállakozások igényeire szabott szolgáltatásait az ACE Telecom. 

Az ACE Telecom ügyfelei körében végzett felmérése szerint a kis- és középvállalkozások több mint kétharmada számára vonzó lehetőség, hogy minden informatikai szolgáltatást egyetlen kábelen kapjon meg. A magyar internetszolgáltató a beérkező válaszokat figyelembe véve alakította ki elsősorban kkv-kra szabott Virtuális szerver és Virtuális telefonközpont szolgáltatásait. A két új megoldás rugalmas és személyre szabható: a felhasználók maguk állíthatják össze a saját igényeiknek megfelelő csomagokat.

A felmérés során összesen 157 informatikai és gazdasági döntéshozó válaszolt az it infrastruktúrával kapcsolatos kérdésekre. A válaszadók 68 százaléka jelezte, hogy nyitott a virtualizációs szolgáltatások igénybevételére, és az is kiderült, hogy jelenleg 58 százalékuk még nem használ ilyet. Azoknak a vállalatoknak, amelyek már élnek a virtualizáció biztosította lehetőségekkel, pozitívak a tapasztalatai. A három leggyakrabban említett érv a szolgáltatások virtualizálása mellett a rugalmasság, a költséghatékonyság és a rendelkezésre állás növelése.

A felmérés adatai alapján az ACE Telecom a telefonközpontok virtualizálása terén vár igazi áttörést, ugyanis jelenleg csak a válaszadók 18 százaléka alkalmaz ilyet, a következő egy évben viszont 29 százalékuk tervezi telefonszolgáltatása virtualizálását.