Technology

mobil_halozat
Forrás: World Atlas

Mérés és eredmények: átfogó teszt a hazai mobilhálózatokról

A független, német P3 Communications legfrissebb mérései alapján a hazai mobilszolgáltatók közül a Telekom mobilhálózata érte el a hang- és az adatszolgáltatások terén is a legjobb összesített eredményt.


A P3 Communications interneten is közzétett tanúsítványa szerint a Magyar Telekom „Best in Test“ minősítést ért el a Mobile Benchmark Hungary 09/2017 felmérésen, a maximális 1000-ből megszerzett 928 pontos eredményével. A Telekom a két évvel ezelőtt nyilvánosságra hozott 06/2015 felmérésen elért 895 pontjához képest az utóbbi időszak célirányos fejlesztéseinek eredményeképpen további jelentős minőség-emelkedést könyvelhet el.

A nemzetközi menedzsment-tanácsadó, -támogató és ipari megoldásszállító német cég szeptemberben végezte a méréseket azzal a céllal, hogy az ügyfél szemszögéből állapítsa meg a telekommunikációs szolgáltatók mobilhálózatainak minőségét. A felmérés a jelenlegi mobilhálózatok széles szolgáltatási spektrumát átölelte (például a le- és feltöltési sebességet, hívássikerességet, web böngészést, beszédminőséget); a szolgáltatók mobilhálózatait mind beszéd-, mind adathasználat szempontjából mérték. A Magyar Telekom a beszédcélú és az adatátviteli mobilszolgáltatások terén is az első helyen végzett az összesített eredményben.