Technology

Chrome böngésző
Forrás: ITB
Nem biztonságos űrlapok

Megvéd a Chrome az adathalászoktól

Tovább növeli az internetezés biztonságát a világ legnépszerűbb böngészőjének később megjelenő, 86-os változata az olyan “vegyes” webes űrlapok esetében, amelyek bár egy titkosított HTTPS hivatkozáson keresztül érhetők el, azonban a bevitt adatokat egy nem biztonságos (nem HTTPS) kapcsolaton keresztül továbbítják.

A felhasználók számára korántsem egyértelmű egy webes űrlap kitöltése előtt, hogy a megadott információk továbbítása biztonságosan történik-e, azonban a Chrome böngésző tudni fogja, és figyelmeztet majd a problémára.

Mi több, ha a Google programja egy vegyes űrlappal találkozik, azonnal kikapcsolja az automatikus kitöltés funkciót, így nem kerülhet fel a webre személyes adat a felhasználó akarata ellenére.

Ha ezt követően a felhasználó manuálisan elkezdi kitölteni az űrlapot, megjelenik egy figyelmeztetés arról, hogy az űrlap nem biztonságos. Ha ennek ellenére folytatja valaki a kitöltést és megkísérli elküldeni az űrlapot, egy újabb, ezúttal teljes oldalas figyelmeztetést küld a Chrome, felhívva az illető figyelmét a kockázatokra.