Technology

Hulu logo
Forrás: hulu

Mégsem eladó a Hulu?

Az elmúlt hónapok találgatásai és az ajánlatok beérkezése után elképzelhető, a jelenlegi tulajdonosok mégis úgy döntenek nem adnak túl az egyik legnépszerű video on demand szolgáltatón. 

 

Meg nem nevezett belső informátorokra hivatkozva a Business Insider arról cikkez, a Hulut birtokló médiavállalatok úgy döntöttek, mégsem adnak túl a szolgáltatón. A névtelen források szerint a Hulut birtokló cégek, a Disney, a Fox, az NBC és Comcast úgy látják az eddig beérkezett ajánlatok egyike sem elég ahhoz, hogy megváljanak tulajdonuktól. Habár a tulajdonosok egy éve a vezetésben és a cég fejlesztésében kibontakozó ellentétek miatt úgy döntöttek megválnak a szolgáltatótól, most úgy tűnik, mégis a pénz beszél. Az eddigi hírek szerint a legmagasabb árat, 4 milliárd dollárt a Google fizette volna a cégért, ám a vásárlást számos feltételhez kötötte, míg a biztos befutóként ünnepelt Dish csupán 1,9 milliárdot ajánlott, de a nem szabott extra feltételeket.

Uralmon maradnak (forrás: buddytv.com)
Uralmon maradnak (forrás: buddytv.com)

A Hulu esetében a legfontosabb minden vásárló szempontjából a tartalmak jogainak hosszútávú biztosítása volt. A jelenlegi szerződések felülvizsgálata, illetve meghosszabbítása fontos része volt az alkufolyamatnak. A hírek szerint a tulajdonos médiacégek egymás között sem tudtak megegyezni abban, hogy milyen tartalmú csomaggal adják el a Hulut. A Reuters már egy hete az eladási folyamat megszakadásáról cikkezett, belső ellentéteket emlegetve, ezt az információt erősítette most meg a Business Insider cikke. Az eladási szándék bizonytalanságát mutathatja az is, hogy a jelenleg egymillió előfizetővel büszkélkedő cég tulajdonosai ebben az évebn 375 millió dollárt szánnak a tartalmak bővítésére és jogok megszerzésére, valamint nemrég indították útjára a szolgáltatást Japánban. A cikk írója kiemeli, hogy a Hulu az eddigi egyetlen sikeres internetes tartalomszolgáltató, amelyet hagyományos médiacégek alapítottak és üzemeltetnek. A Hulu az eddigi becslések szerint közel 500 millió dolláros bevételre számíthat, ami szintén az eladás meggondolására ösztönözheti a tulajdonosokat.