Technology

YouTube emlékeztető
Forrás: ITB

Megregulázzák a sértően kommentelőket

Új funkciót vezetett be a YouTube a sértő megjegyzések visszaszorítására: a videómegosztó egy üzenetet jelenít meg a durva nyelvezetet tartalmazó kommenteknél, amelyben arra kéri a szerzőket, hogy gondolják újra a mondandójukat.

"Tudjuk, hogy a megjegyzések kulcsfontosságú szerepet játszanak abban, hogy az alkotók kapcsolatba léphessenek a közösségükkel, de a megjegyzések minőségével kapcsolatos problémákról állandóan visszajelzéseket kapunk az alkotóktól." - írta blogbejegyzésében Johanna Wright, a YouTube alelnöke.

Az új funkció úgy működik, hogy egy mesterséges intelligencia algoritmus kiszűri a sértő kifejezéseket tartalmazó üzeneteket, majd a rendszer megjelenít egy üzenetet, amely felkéri a kommentelőt, hogy változtasson az üzenet tartalmán. A kommentelő figyelmen kívül hagyhatja a figyelmeztetést és posztolhatja az eredeti szöveget.

A YouTube alkotóknak egyébként lehetőségük van arra, hogy a videóikhoz fűzött kommentárokat visszatartsák ellenőrzés céljából, mielőtt azok nyilvánosságra kerülnek, és törölhetnek is bármely, nekik nem tetsző kommentet.