Technology

blockchain
Forrás: Hacker Noon

Megkezdődött a blokklánc lovagi torna

Több mint harminc pályázat érkezett Magyarország első blokklánc versenyére, a Block Knights Contestre, melyek közül tíz csapat jutott az elődöntőbe a szakmai zsűri döntése és a közönség szavazata alapján. A projekteket élőben mutatják be Puzsér Róbert és Szirmai Gergely közreműködésével április 27-én Budapesten, az Akvárium Klubban.

Első alkalommal rendeznek blokklánc versenyt Magyarországon, melyre a megadott határidőre több mint harminc pályázat érkezett. A versenyzők a blockchain technológiára épülő megoldásaikat maximum három perces videó keretében mutatták be, melyek közül a szakértő zsűri kilenc, a közönség pedig egy csapatot juttatott tovább az elődöntőbe.

A Block Knights Contest első élő megmérettetésére április 27-én kerül sor a budapesti Akvárium Klubban, ahol egyrészt az elődöntős csapatok mutatják be megoldásaikat, másrészt a jelenlévők betekintést kapnak a kripto- és a blokkláncvilág titokzatos múltjába, kialakulásának társadalmi hátterébe, egyúttal megismerhetik az iparág legfőbb kihívásait Szirmai Gergely és Puzsér Róbert tolmácsolásában. Az elődöntőn a legfontosabb piaci szereplők, egyetemek és szakemberek lesznek jelen, köztük a nemzetközi színtéren sikeresen szereplő, magyar kötődésű FarmaTrust vezérigazgatója.

„Meggyőződésünk, hogy az élen járó magyar megoldásoknak köszönhetően, a még formálódó blokklánc világban Magyarország vezető szerepet fog betölteni. Éppen ezért az esemény célja, hogy ösztönözzük a magyar szerepvállalást, bátorítsuk a vállalkozásokat a technológia használatára és további fejlesztésére, a szakmai párbeszéd elindítására. Hiszünk benne, hogy egy olyan közösséget tudunk kialakítani, melynek tagjai egymást támogatva és inspirálva képesek felhelyezni hazánkat a nemzetközi blockchain térképre” – fogalmazott Czeglédi Tamás, a Blockchaineum alapító tagja.

Az elődöntőn a Miss International szépségverseny 12 döntősével is találkozhatnak a résztvevők, akikre „on chain” adhatják le szavazataikat. Az esemény zárásaként sor kerül az elődöntő végeredményének kihirdetésére is. A legjobb három csapat tovább jut a döntőbe, mely a Blockchaineum 2.0 konferencia keretein belül zajlik május 23-án. A fődíj több mint egy millió forint összértékű blockchain-csomag, mely többek között tanácsadást, mentorálást és a projekt további fejlesztéséhez szükséges eszközöket tartalmaz.