Technology

patch
Forrás: ITB
Szokásos foltozás

Megint frissül a Windows 10

Elérkeztünk a hónap második keddjéhez: az összes Windows 10-változathoz kumulatív frissítést ad ki ma a Microsoft szokásos menetrendje szerint.

Frissül a tavasszal kiadott May 2020 Update verzió is, holott a 2004-es verziószámú kiadást még nem tette teljes körben hozzáférhetővé a felhasználók számára a szoftvergyártó óriás különféle kompatibilitási problémák miatt.

Az új kumulatív frissítések tartalmazzák mindazokat a fejlesztéseket, amelyeket a Microsoft a múlt héten tesztelt a Windows 10 1903-as és 2004-es verziója esetében. Ugyanakkor további biztonsági javítások is részét képezik a kumulatív frissítéseknek, mivel a frissítőkeddek egyik fő célja az operációs rendszer, valamint a hozzá adott alkalmazások és összetevők biztonsági réseinek a befoltozása.

Biztonsági javításokra számíthatunk tehát a Windows 10-ben, a Windows kernelben, a Microsoft Edge és az Internet Explorer böngészőkben, valamint a scripting motorban. A kumulatív frissítések a szokásos módon automatikusan települnek a Windows Update szolgáltatáson keresztül.