Technology

festék
Forrás: wordpress.com

Megéri újrahasznosítani a tintapatronokat és festékkazettákat

A környezetkímélő nyomtatás érdekében kiterjeszti a HP újrahasznosítási programját az EMEA régióban.

A fenntartható nyomtatási megoldásokon dolgozó HP különféle gyártókkal, kereskedőkkel és civilszervezetekkel működik együtt annak érdekében, hogy a tervezéstől, a gyártáson keresztül, a felhasználáson át az újrafeldolgozásig az üzletmenet minden fázisában csökkentse ökológiai lábnyomát, olvasható a cég közleményében.

A HP Planet Partners öko program keretében az eredeti HP tintapatronok és festékkazetták egy zárt rendszeren keresztül kerülnek be a műanyag-feldolgozás folyamatába. A Magyarországon is működő program során eddig több mint fél milliárd használt HP tintapatront és festékkazettát forgattak vissza a rendszerbe. Az ingyenes HP Planet Partners program az EMEA régió 34 országában érhető el. A régióban olyan új partnerek léptek be a programba, mint a Staples, Makro, Dixons és az El Corte Ingles. A 2015-re kitűzött cél 9 ezer értékesítő bevonása világszinten és 1,6 millió tonna HP termék és kiegészítő újrahasznosítása. A program keretében eddig világszinten összesen 776 ezer tonna termék és kiegészítő hasznosult újra.

A 2010 óta legalább 50 százalékban újra feldolgozott műanyagból készülő HP tintapatronok és festékkazetták ökológiai lábnyoma még a begyűjtéssel, szállítással, feldolgozással együtt is 33 százalékkal kisebb az új műanyagból készültekéhez képest. Az öko műanyag akár 89 százalékkal csökkentheti a gyártáshoz használt szükséges víz mennyiségét is.