Technology

Windows 10 frissítés
Forrás: ITB

Megbolondult a Windows 10 keresője

Lehet vitatkozni azon, hogy vajon jó ötlet-e integrálni a webes keresést a Windows 10 operációs rendszer saját keresőjébe, amelynek főként az lenne a feladata, hogy a számítógépünkön kutasson fel dolgokat, most viszont kiderült, hogy milyen kellemetlenségekkel járhat a vegyítés, ha porszem kerül a gépezetbe, és nem működik megfelelően a rendszer.

Több felhasználó tapasztalta az internetes fórumokon olvasható beszámolók szerint, hogy véletlenszerű webes találatok jelennek meg a keresődobozban, ha egy adott kulcsszóra keresnek rá, és a Microsoft-féle Bing keresőszolgáltatás által küldött eredményeknek semmi közük sincs a megadott kulcsszóhoz. Az érintettek egy részénél a hiba megszűnik, miután újraindították a számítógépet.

Úgy tűnik, hogy a kellemetlen hiba az összes Windows 10-verzióban előfordul, beleértve a legújabb May 2020 Update változatot, amelynek a terjesztése jelenleg van folyamatban. Elképzelhető, hogy a hibát egy szerverprobléma okozza, nem valószínű, hogy a legutóbbi kumulatív frissítések állnak a hátterében.