Technology

blockchain_blokklanc_billentyuzet
Forrás: PYMNTS.com

Már lehet jelentkezni az első magyar blokklánc-versenyre

Hivatalosan is elindult a jelentkezés a Block Knights Contest 2018-ra, a szervezők március 18-ig fogadják a csapatok nevezését. A csatlakozás ingyenes, a teljes Kárpát-medencéből várják a projekteket. A döntőre május 23-án kerül sor Budapesten.

A Blockchaineum és a Corvinus Fintech Center főszervezésében, a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem és az Eötvös Lóránd Tudományegyetem közreműködésével elindult Magyarország első, a teljes Kárpát-medencei régióra meghirdetett, blokklánc technológiára épülő megoldásokat felvonultató versenye, a Block Knights Contest 2018.

Az esemény célja, hogy megismerhetővé tegye a blockchain technológia sokszínűségét, és teret adjon a jövőbe mutató ötleteknek, megközelítéseknek, megoldásoknak – és persze összemérjék tudásukat a benevezett csapatok. A nevezés ingyenes; ötletgazdák, startupok, egyetemisták és kezdő, fiatal vállalkozók jelentkezését várják a szervezők március 18-ig az esemény weboldalán.

„Meggyőződésünk, hogy az élen járó magyar megoldásoknak köszönhetően, a még formálódó blokklánc világban Magyarország vezető szerepet fog betölteni. A most meghirdetett blockchain verseny is ezt az innovatív törekvést igyekszik támogatni. Cél, hogy a Kárpát-medencei blokklánc közösség digitális lovagjait is becsatornázzuk a hazai közösségbe, így építve határokon átnyúló közösséget” – mondta Czeglédi Tamás ötletgazda, a Blockchaineum egyik alapítója.

A digitális lovagok két kategóriában – edukációs, vagyis ötletszintű, illetve üzleti, vagyis már működő – mérhetik össze tudásukat. A „fegyvernem” minden csapat számára azonos, vagyis egy legfeljebb három perces videó. A blokklánc technológia alkalmazására épülő megoldásokat egy háromtagú szakértő zsűri értékeli, elsősorban üzleti megalapozottság, valamint kidolgozottság szempontrendszere alapján. A legjobb kilenc projekt automatikus résztvevője lesz az elődöntőnek, amelyre 2018. március 31-én kerül sor Budapesten, a Teslában. A fél napos szakmai program keretében egyrészt az elődöntős csapatok mutatják be megoldásaikat, másrészt a jelenlévők betekintést kapnak a kripto- és blokklánc világ titokzatos múltjába, kialakulásának társadalmi hátterébe, egyúttal megismerhetik az iparág legfőbb kihívásait Szirmai Gergely tolmácsolásában. Az esemény zárásaként sor kerül az elődöntő végeredményének kihirdetésére is.

A díjazott projektek automatikus akkreditációt kapnak a Blockchaineum 2.0 elnevezésű konferenciára a budapesti Akvárium Klubban 2018. május 23-ra, ami egyúttal a verseny döntőjének helyszíne is lesz. A Block Knights Contest 2018 fődíja egy 1 millió forint összértékű blockchain-csomag, amely többek között tanácsadást, mentorálást és a projekt további fejlesztéséhez szükséges eszközöket tartalmaz.