Technology

blockchain_blokklanc_2
Forrás: ITB

Magyarország első blokklánc lovagja kerestetik

Blokklánc versenyt rendeznek a Blockchaineum alapítói a Corvinus Fintech Centerrel közösen, valamint a BME és az ELTE közreműködésével. A szervezők a teljes Kárpát-medencei régióból várják a csapatokat, akik két kategóriában mérik majd össze tudásukat. A versenyre díjmentesen nevezhetnek ötletgazdák, startupperek, egyetemisták és vállalkozók is.

Egyetemi összefogással a Blockchaineum konferencia alapítói és a Corvinus Fintech Center idén tavasszal megrendezi az első országos blokklánc versenyt, melynek keretében a blockchain technológiára épülő, ötlet fázisban lévő vagy már működő megoldásokkal jelentkezhetnek díjmentesen magyar vállalkozók, egyetemisták, startupperek.

„A kriptovaluták világán kívül, széles körűen, többek között az egészségügy, az oktatás, az adózás területén alkalmazható hatékonyan a blockchain, amelynek technológiai fejlesztésében, új megközelítések gyakorlati megvalósításában a hazai informatikai közösség nemzetközi szinten is élenjáró. Az első országos, sőt teljes Kárpát-medencei régióra meghirdetett Block Knights Contest 2018 célja, hogy egyrészt megismerhetővé tegye a blokklánc technológia sokszínűségét, másrészt teret adjon a legújabb jövőbe mutató ötleteknek, megközelítéseknek, megoldásoknak” – hangsúlyozta Czeglédi Tamás ötletgazda, a Blockchaineum egyik alapítója.

A versenyre jelentkezők két kategóriában adhatják be pályázataikat: edukációs, vagyis ötletszintű, illetve üzleti, vagyis már működő kategóriában. A háromtagú szakmai zsűri rangsorol, továbbá egy csapat közönségszavazással bekerülhet a legjobbak közé a döntőbe. A továbbjutott versenyzőknek mentorok nyújtanak szakmai támogatást projektjük fejlesztésében, kidolgozásában.

Az első országos blokklánc verseny döntőjére 2018. május 23-án kerül sor a Blockchaineum 2.0 konferencián Budapesten, az Akvárium klubban.

A blokklánc technológia képes újradefiniálni az intézményi struktúrákat és bizalmi viszonyokat egy jobb világért, amelyben a fent említett ideál megvalósulhasson, és amelyben az átlagos emberek hangjai jobban hallhatók” – véli Trinh Anh Tuan társszervező, a Corvinus Fintech Center vezetője.