Technology

Qualcomm PC
Forrás: ITB
Mindig kapcsolatban

Laptopokba szánt új processzor a Qualcommtól

A Windows-on-Snapdragon program keretében jelentette be a Qualcomm a berlini IFA rendezvényen a laptopokhoz kifejlesztett új, energiatakarékos, 5G-képes Snapdragon 8cx Gen 2 processzorát.

A gyártó szerint a 7 wattos fogyasztású 8cx Gen 2 18 százalékkal gyorsabb az Intel 15 wattos fogyasztású, tizedik generációs Core i5 lapkájánál. Ráadásul 50 százalékkal nagyobb összesített rendszerteljesítményt és 50 százalékkal hosszabb akkumulátor-üzemidőt kínál mint a "rivális megoldások."

Mi több, jobb kamera és audió képességekkel - beépített 32 megapixeles kamera támogatással és zajcsökkentéssel - segíti a mára nélkülözhetetlenné vált videokonferenciázást, mint az Intel laptokokba szánt lapkakészletei. A 8cx Gen 2 köré épülő laptopok 25 órán keresztül lesznek használhatók egyetlen akkumulátortöltéssel, állítja a Qualcomm.

A 8cx Gen 2 alap CPU-ja egy 7 nanométeres Kryo 495 processzor, LPDDR4x RAM és SSD támogatással. A lapkakészlet támogatja a 4K Ultra HD megjelenítőket, lehetővé téve akár két külső 4K-s monitor csatlakoztatását DisplayPorton keresztül.

Az Acer Spin 7 lesz a 8cx Gen 2-t használó első laptop, amely a gyártó szerint egy mindig online lévő, több napos használatra alkalmas, 5G-képes modell. Még az idén megjelenik, ára egyelőre nem ismert.