Technology

blockchain_blokklanc
Forrás: iamwire.com

Láncold magadhoz a virtuális világ összes pénzét!

Először tartanak hazánkban kizárólag a blokklánc témakörére épülő konferenciát. A szervezők ígérete szerint az interaktív esemény keretében a résztvevők megismerhetik, megérthetik és megtanulhatják az alapjait a világban már javában hódító blockchain technológiának.

A blockchain technológia átalakítja mindennapjainkat, miközben számos kérdést felvet. Hogyan lehet kriptovalutát bányászni? Legális? Tényleg megszűnhet a bankrendszer? Csak néhány az aktuális kérdések közül, melyekre a válaszokat minden laikus érdeklődő és szakértő megkaphatja november 22-én a budapesti Akvárium Klubban.

„Hiszünk abban, hogy a blockchain technológia alapjaiban megváltoztathatja a világgazdaság működését, legyen szó adózásról, pénzügyekről vagy éppen humánerőforrás-gazdálkodásról. Épp ezért a Blockchaineum konferenciával célunk, hogy minél szélesebb körben bemutassuk a blokklánc által nyújtott lehetőségeket, eloszlassunk a tévhiteket és egyben párbeszédre ösztönözzük a téma iránt érdeklődőket” – mondta Czeglédi Tamás, a konferencia egyik főszervezője.

MENSA HungarIQa négy tagja szervezésében megvalósuló egész napos eseményen a résztvevők két kerekasztal-beszélgetés és 15 előadás keretében ismerhetik meg a különböző szakterületeket érintő legfőbb kérdéseket, közérthető és interaktív formában. Szó lesz többek között a blockchain és a fintech kapcsolódásáról; a pénzügyi alkalmazási lehetőségekről és kihívásokról; az informatikát érintő változásokról; a kriptovalutákról. Terítékre kerülnek a szabályozási, adózási és jogi kérdések; a „bányászat” és annak metodikája; az okos szerződések jövője; de megszólalnak egyetemek képviselői és startupok is.

A konferencián vezető technológiai szakemberek, a bankszektor és az egészségügy meghatározó képviselői, valamint véleményvezérek nyújtanak betekintést a téma legfontosabb témaköreibe.