Technology

pixon12_logo
Forrás: engadget.com

Közösség teszteli a mobil alkalmazásokat

A Virgo Systems Kft. és két konzorciumi partnere, az Artklikk Kft., valamint a BME - Infokom Innovátor Kft. közel 380 millió forint vissza nem térítendő uniós támogatást nyert tesztplatform kifejlesztésére az Új Széchenyi Terv keretein belül.

A Testjockey nevű projekt összköltsége meghaladja a 488 millió forintot, célja egy, a mobil alkalmazások közösségi tesztelésére szolgáló felhő alapú megoldás és szolgáltatás kifejlesztése, olvasható a Virgo közleményében.

A fejlesztés eredményeként megszülető technológia a teszteléshez kapcsolódó technikai, logisztikai és üzleti kihívásokra kíván megfelelő választ adni a szükséges technikai feltételek és üzleti konstrukciók kialakításával, építve az internetes világban egyre szélesebb körben terjedő közösségi megközelítésre, a közösségi tesztelési szisztéma kialakításával.

A közösségi tesztelés lényege, hogy összekötik a világ különböző pontjain élő, okostelefonnal rendelkező, a tesztelés iránt fogékony felhasználókat a mobil alkalmazások fejlesztőivel és egy szabályozott üzleti folyamatot korszerű eszközökkel támogatva egy minden eddiginél hatékonyabb globális tesztelési szolgáltatást alakítanak ki.