Technology

windows10_03
Forrás: ITB
Vége a kellemetlenségeknek

Komoly Windows 10-hibákat javított a Microsoft

A felhasználók életét megkeserítő három nagy problémát - a OneDrive és a nyomtatás hibáját, valamint a számítógép váratlan újraindítását - szüntetett meg a Windows 10 operációs rendszerben a Microsoft a héten.

A javítások a legfrissebb May 2020 Update változathoz készült KB4565503 jelű, valamint a November 2019 Update-et vagy a May 2019 Update verziót futtató PC-kre szánt KB4565483 jelű foltokban kaptak helyet.

A OneDrive-val kapcsolatos probléma azokat érintette, akik már upgrade-eltek a most tavasszal kiadott May 2020 Update-re. Egy különösen kellemetlen hibáról van szó, amely elérhetetlenné teszi az érintett felhasználók számára a felhős tárolószolgáltatást a régebbi számítógépeken, valamint a régi fájlrendszer filter vezérlőket használó alkalmazásokat futtató PC-ken.

A júniusi kumulatív frissítések okozták a most javított nyomtatási problémát, amelyhez a Microsoft gyorsan kiadott egy foltot, ezt azonban manuálisan kellett telepíteni. Most a javítás automatikusan megtörténik a júliusi kumulatív frissítés telepítésekor.

Végül a Microsoft megszüntette azt a szintén nagyon kellemetlen hibát, amely a Windows 10 operációs rendszer véletlenszerű újraindítását okozta egyes számítógépeken egy hibaüzenet megjelenését követően.