Technology

windows10_01
Forrás: ITB
Nagyon kellemetlen eset

Kinyírta a OneDrive-ot több PC-n a Windows 10 tavaszi frissítése

Internetes fórumokon sokan panaszkodnak amiatt, hogy a Windows 10 legújabb, 2004-es verziószámú funkciófrissítésének telepítését követően nem férnek hozzá a OneDrive-hoz, ami nagyon kellemetlen lehet azok számára, akik napi szinten használják munkájukhoz a Microsoft népszerű felhős tárolószolgáltatását.

Most a Microsoft elismerte a hibát, és az érintettek megnyugtatásául közölte, hogy gőzerővel dolgozik annak kijavításán. Redmond szerint a probléma azokat sújthatja, akik régebbi számítógéppel rendelkeznek, valamint azokat, akiknek PC-jén olyan alkalmazások futnak, amelyek régi fájlrendszer filter vezérlőket használnak. 

Amikor a pórul jártak használni szeretnék a felhős tárolót a Windows 10 operációs rendszerben, egy hibaüzenetet kapnak, amely azt közli velük, hogy a OneDrive nem tud kapcsolódni a Windowshoz (amit nyilván az üzenet nélkül is észre fognak venni).

Jól értesültek szerint a hiba már a May 2020 Update korai tesztváltozatában is megvolt, és az Insider programban részt vevők közül sokan jelezték azt a Microsoftnak, azonban rejtélyes okból mégsem történt meg a kijavítása.

Ugyanakkor a Microsoft mellett szól, hogy nem hagyta cserben a bajba jutottakat, és a OneDrive hiba kapcsán kiadott támogatási dokumentumban két átmeneti megoldást kínál a felhős tárolóhoz való hozzáférés helyreállításához, aminek jó hasznát vehetik az érintettek, amíg a javítófolt készül.