Technology

nyomdaipar
Forrás: formanyomda.hu

Kevesebb nyomtató fogy

A régióban és Magyarországon is esett tavaly a nyomtatók forgalma, bővülés idén sem lesz, de a visszaesés üteme lassul.

Mindezeket Udvardi Gábor, a Xerox Magyarország marketing vezetője mondta tájékoztatóján, aki megemlítette azt is, hogy a növekvő versenyhez a Xerox felhő alapú és mobil eszközöket támogató egyedi dokumentumkezelési megoldáscsomaggal igazodik.

A forgalom részben azért csökkent, mert a vállalati szektor, különösen a kkv szektor egyre kevesebbet költ informatikai kiadásokra, részben pedig azért, mert a nyomtatók piacán emelkedett a használt és az utángyártott kellékanyagok részaránya a beszerzésekben. A régióban tavaly az előző évihez képest 4 százalékkal csökkent a nyomtatók darabszám szerinti forgalma és 13 százalékkal a piac értékesítési árbevétele. Magyarországon darabszám szerint 32 százalékkal, értékesítési árbevétel szerint pedig 23 százalékkal csökkent a piaci forgalom, mondta a marketing vezető. Az idei első negyedéves előrejelzések szerint 2013-ban a régióban 10 százalékos, Magyarországon viszont csak 2,9 százalékos csökkenés várható a darabszám szerinti eladásokban.

A Xerox ConnectKey nevű irodai megoldáscsomagja a helyhez kötött munkahellyel megegyező adatbiztonsági feltételek mellett biztosít lehetőséget a munkavégzésre. A rendszer egyúttal a Cisco TrustSec hálózati hitelesítő megoldásának integrálásával teljes körű adatvédelmet biztosít.