Technology

iPhone
Forrás: wikitech.hu

Készül az új iPhone gyártására a Foxconn

Helyi forrásból származó értesülések szerint ismét toboroz alkalmazottakat egyik kínai gyárába a Foxconn, a világ legnagyobb elektronikai bérösszeszerelője, amely felkészül az új iPhone-modell gyártására.

Ezzel véget ért a februárban elrendelt létszámstop a kelet-kínai Zhengzhou-ban található üzemben. Az új alkalmazottak egyrészt az új okostelefonon, másrészt az Apple meglévő modelljein dolgoznak majd, amelyeknél kapacitást bővített az amerikai cég. Az új iPhone-modell piacra dobásával az Apple visszaszerezheti korábbi részesedését, miközben a rivális gyártók, a Samsung és a HTC is új okostelefonnal rukkol elő. Az előbbi április 26-án jön ki az Egyesült Államokban a Galaxy S4-gyel, míg az utóbbi HTC One modellje a hónap végéig az üzletekbe kerül Észak-Amerikában, Európában és Ázsiában.


A piackutatók előrejelzése szerint az almás cég 2009 óta a leggyengébb növekedési adatairól fog beszámolni az idei első negyedévre vonatkozólag azt követően, hogy 2012 utolsó negyedében rekordszámú, 47,8 milliónyi iPhone-t értékesített. Az elemzők átlagosan 8,8 százalékos növekedést várnak 2013 első negyedévére az előző év azonos időszakához képest, 42,6 milliárd dolláros bevétellel. A zhengzhou-i gyárkomplexum jelenlegi alkalmazottainak a száma 250-300 ezer között van, arról viszont nincs információ, hogy ezek közül hányat vettek fel mostanában.