Technology

T-Mobile
Forrás: desinformado.com

Jelerősítőt oszt a T-Mobile USA

Sok találgatás és pletyka után most úgy tűnik, valóban otthoni jelerősítőket fog osztani a T-Mobile USA ügyfeleinek. Egy kiszivárgott dokumentum szerint az akció szeptember 7-től indul az Egyesült Államok teljes területén.

A T-Mobile lefedettségére számos panasz volt az elmúlt évek során, az Egyesült Államokban közepes szolgáltatónak számító multicég sokszor nem tudta megoldani, hogy előfizetőinek épületeken belül is megfelelő jelerőssége legyen. Hónapok óta folytak a találgatások és viták arról, hogy a T-Mobile otthoni jelerősítők szétosztásával próbálja megoldani a problémát, akárcsak konkurensei, de eddig semmilyen bizonyíték nem volt a pletykákra. Most azonban egy, a Tmonews által közzétett dokumentum szerint úgy tűnik, a cég szeptember 7-től valóban jelerősítőkkel kedveskedik ügyfeleinek. Részlet a dokumentumból
Részlet a dokumentumból

A honlapon közzétett iromány szerint bárki igényelhet jelerősítő készüléket otthonába, amit a cég címre szállíttat ki, azaz sem a T-Mobile üzleteiben, sem a viszonteladóknál nem lesz beszerezhető. A felhasználók ingyenesen juthatnak az erősítőkhöz, ehhez azonban egy legalább kétéves hűségszerződést  kell aláírniuk, illetve a szerződés lejártakor, vagy a készülék szükségtelenné válásakor az erősítőt vissza kell juttatniuk a szolgáltatónak. Ennek elmulasztása akár 500 dolláros büntetést is maga után vonhat. A T-Mobile külön instruálta partnereit, hogy a lehetőséget csupán végső megoldásként ajánlják fel az elégedetlen ügyfeleknek, abban az esetben, ha a szerződés felbontásával és szolgáltatóváltással fenyegetőznek.

A Tmonews által megszerzett irat szerint ahhoz, hogy a készülék megfelelően működjön,  minimálisan 3G hálózati elérésre van szükség az adott helyszínen, vagyis a más cégek által alkalmazott, a DSL vagy kábelhálózatokon történő híváskezelést lehetővé tévő femtocell megoldással szemben a T-Mobile készüléke valóban csak a jel erősítésére szolgál. Ez azt jelenti, hogy nincs szükség külön internetkapcsolatra és beállításra a beüzemeléshez. Több, a hírrel foglalkozó portál megjegyezte, hogy a T-Mobile lassan reagált az ügyfelek panaszaira, és talán már hiábavaló a próbálkozás, főleg annak tekintetében, hogy a cég által nyújtott, wifin keresztüli telefonszolgáltatás jórészt megszüntette a lefedettség hiányának problémáját.