Technology

Ericsson
Forrás: ITB

Javítja a beltéri lefedettséget az Ericsson

Új megoldással rukkolt elő az Ericsson a mobil rádióadók terén, amely elég kicsi ahhoz, hogy kézben elférjen, ugyanakkor nagyszámú felhasználó részére képes kiemelkedő beltéri hálózati lefedettséget biztosítani.

Az Ericsson Radio Dot System névre hallgató, diszkosz alakú készülék számos esetben ideális hozzáférést kínál kiváló minőségű beltéri mobil szélessávú, valamint hangszolgáltatások beltéri eléréséhez, olvashatjuk a cég közleményében.

A mobilszolgáltatók számára mind bővíthetőség, mind folytonosság terén speciális kihívást jelent az épületen belüli környezet összetettsége. A jelenlegi beltéri megoldások elsősorban a hangátviteli lefedettség biztosítására optimalizáltak, így az alkalmazások által támasztott egyre nagyobb kapacitásigénynek csak nehézkesen felelhetnek meg.

A két év kutatás-fejlesztésnek, valamint a 14 felhasznált szabadalomnak köszönhetően az „Ericsson Radio Dot System”, a rugalmas telepítést megkönnyítő, kompakt kivitelű készülék lett. Tömege mindössze 300 gramm. A felhasználók szélessávú mobil hozzáférését szolgáló, forradalmian új antennaelem - az úgynevezett „pont” - bevezetésével kényelmes, mérete, bővíthetősége és imponáló továbbfejlesztési lehetőségei révén vonzó berendezés alakult ki. Ez a készülék a közepes vagy nagyméretű beltéri helyszíneken a különböző felhasználói csoportok igényeinek egyszerre felel meg, és tulajdonságaiban a teljes körű beltéri megoldást nyújtani kívánó mobilszolgáltatók elvárásaihoz igazodik.