Technology

ios 61
Forrás: ITB

Megjelent az iOS 6.1

Az Apple mobil operációs rendszerének tegnap este kiadott frissítése az első nagyobb továbbfejlesztése a 6-os sorozatnak tavaly szeptember óta.

Néhány új funkcióval bővíti a rendszerszoftvert, és hibajavításokat is tartalmaz. A legfontosabb továbbfejlesztés, hogy a szoftver a korábbinál több szolgáltató esetében támogatja a 4g lte hálózatok használatát. Ez örömhír a hazai iPhone-tulajdonosoknak is, akik a frissítés telepítése után immár igénybe vehetik a T-Mobile szupergyors lte szolgáltatását.

Frissítés után használható az lte
Frissítés után használható az lte
Ugyancsak újdonság, hogy a Siri alkalmazásból közvetlenül is lehet mozijegyet venni, aminek egyelőre csupán az amerikai felhasználók örülhetnek. Az iTunes Matchre előfizetők ismét tudnak egyenként zeneszámokat letölteni az iCloudból, ami visszaállítása egy, az előző kiadásból észrevétlenül eltávolított funkciónak. A Beállítások menü Általános/Info oldalának Hirdetés aloldala egy új lehetőséggel bővült, amellyel alaphelyzetbe állítható a hirdetési azonosító. Az iOS 6-ban bevezetett hirdetési azonosító egy nem állandó, nem személyes eszközazonosító, amelyet az alkalmazások arra fognak használni, hogy pontosabban beállíthassuk, a hirdetők milyen követési módszereket alkalmazhatnak. A további újdonságok között megtalálhatók a Safari böngésző továbbfejlesztései, valamint egy változtatás az Apple térképszoftverén, melynek köszönhetően a fejlesztők egyszerűbben tudják majd integrálni programjaikba a térkép adatbázisát.

Az Apple utoljára decemberben frissítette az iOS 6-ot: a 6.0.2-es változat csak a cég legújabb modelljén jutott el a felhasználókhoz, és néhány kisebb problémát küszöböltek ki vele. Ezek közé tartozott az a hiba, amelyik megakadályozta, hogy az iPhone 5-tulajdonosok over-the-air szoftverfrissítéseket telepítsenek.