Technology

adatközpont
Forrás: www.treehugger.com

Integrált adatközponti megoldás

A Schneider Electric bemutatta az első olyan adatközponti infrastruktúra menedzsment (DCIM) szoftver megoldást, amely hardvereszközök nélkül teszi lehetővé a szerverek elérését.

A StruxureWareT Data Center Operation új szoftver modulja az Intel Virtual Gateway technológiára épülve nyújt szervermenedzsment és igény szerinti üzemeltetési lehetőséget a teljes élettartam alatt.

A virtuális KVM (keyboard, video, mouse - billentyűzet, monitor, egér) és DCIM megoldást integráló programcsomaggal a Schneider Electric és az Intel összeköti az IT-t és a létesítményüzemeltetést. A StruxureWare for Data Centers által megteremtett kapcsolat az IT és az üzemeltetés között kritikus fontosságú, mivel ezek az új munkafolyamatok egyaránt érintik az energiaellátást és a hűtést, továbbá minden szinten befolyásolják a hatékonyságot illetve a kapacitást.

A virtualizáció és a felhő technológia révén az informatika különválasztható a fizikai rendszerektől, és a számítási kapacitás egyszerűen bővíthető virtuális gépek hozzáadásával. A KVM kapcsolók távoli elérést biztosítanak a szerverekhez, ráadásul több szerver kezelésére is képesek. A szoftveres KVM technológia felhasználásának és a hardverek kiiktatásának köszönhetően a Server Access akár 50 százalékkal is képes csökkenteni a technológiai költségeket.

A Server Access a DCIM és a szoftveres KVM technológia ötvözésével lehetővé teszi az informatikai és adatközponti vezetők, üzemeltetők, valamint a létesítményüzemeltetési menedzserek számára, hogy közvetlenül a DCIM szoftveren keresztül kezeljék és ellenőrizzék a szervereket, illetve elhárítsák az esetleges hibákat. A rendszer átfogó, "egyablakos" megoldást kínál a létesítményüzemeltetéstől a szerverek szintjéig, beleértve a szerverek elhelyezésének fizikai modellezését, ami lehetővé teszi az energiaellátást és hűtést érintő potenciális problémák gyors felderítését.